Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ταυτότητα των Ινδιάνων (έστειλαν οι Φαφακούληδες)

ΙΝΔΙΑΝΟΙ

Πρόκειται για τους αυτόχθονες κάτοικους της επονομαζόμενης μετά Αμερικής. Το πραγματικό τους όνομα δεν το γνωρίζουμε καθώς πιθανότατα δεν έχουν. Ο Κολόμβος τους βάφτισε έτσι, καθώς νόμισε  πως προσάραξε στις Ινδίες. Όταν έκανε το μεγάλο ταξίδι για να ανακαλύψει την Αμερική, δεν ήξερε πού πήγαινε και όταν έφτασε, δεν ήξερε πού βρισκόταν.  Οι Ινδοί είναι κοντοί, αδύνατοι και μαύροι, ενώ οι 'Ινδιάνοι' είναι ψηλοί, γεροδεμένοι και κόκκινοι.

Οι πιο αρχαίες παραδόσεις και τα ποιήματα τους μας μιλάνε για ένα μεγάλο σύνολο λαών που οι ρίζες του φτάνουν στην Ατλαντίδα.
Η διαφορετικότητα τους δεν βρίσκεται τόσο στο μυστήριο της καταγωγής τους όσο στο ότι γι΄ αυτούς όλα τα πράγματα ήταν ζωντανά και είχαν ψυχή ενώ θεωρούσαν ότι η Γη τους φιλοξενεί και οι ίδιοι αποτελούν ένα μέρος της μόνο και όχι ότι είναι εξουσιαστές της.
Γι’ αυτούς δεν υπήρχαν "καλοί" και "κακοί" θεοί αλλά μόνο δυνάμεις που συνεργάζονταν ή συγκρούονταν για την συμπαντική αρμονία.
Πίσω απ’ τη επιβλητικότητα ενός ψηλού βουνού, την δύναμη μίας καταιγίδας ,το μουρμουρητό ενός ρυακιού ή την ομορφιά ενός λουλουδιού αλλά και πίσω από καθετί που τους συνέβαινε βρισκόταν κρυμμένο ένα πνεύμα.
Έτσι και η πιο μικρή πράξη της καθημερινής ζωής έπαιρνε το χαρακτήρα μίας ιερής πράξης. 
Αυτός ο λαός χωρίζονταν σε πολλές μεγάλες οικογένειες (φυλές) η καθεμία από τις οποίες είχε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. 

Φυλές των ΙΝΔΙΑΝΩΝ :
Abenaki
Apaches
Arapaho
Blackfoot
Cherokee
Cheyenne
Crow
Delaware (Lenape)
Kiowa
Navajo
Nez Perces
Ojibwe(Chippewa)
Pawnee
Sahwnwee

Φυλετικες ομαδες :
Sioux
Ute
Sosoni
Kantoan
Athapaskan

Δεν υπάρχουν σχόλια: